RECEPT.
Citronkyckling med bacon & fetaost;
4 port.
1kg kycklingfilé
2 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
1 rödlök
700 g potatis
100 g cocktailtomater
1 pkt strimlad bacon, 140 g
100 g fetaost
1 dl hackad bladpersilja
SÅS.
3 dl vatten
3 msk kalvfond
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
1 msk soja
2 krm salt
1 krm peppar
Gör såhär;
SÅS: Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 min.
Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form. Blanda olja och soja och pensla dom, strö över salt och peppar. Dela citronen och pressa över saften. Klyfta löken. Lägg potatis och lök i formen och sätt in i ugnen ca 45 min. Ta ut formen och vänd på kycklingen, pensla undersidan med sojablandning. Strö ut tomaterna i formen och ställ i ugnen ytterliggare 10 min. Stek bacon och smula osten. Strö bacon, fetaost och persilja över kycklingen och servera med såsen.
Kommentarer
Trackback