TÅGTUR.

Tänkte skriva ett inlägg nu medans jag sitter på tåget. Som ni kanske förstått så pendlar jag ju alltså till Sthlm varje dag, vilket faktiskt går bra! Visst är det jobbigt med tidiga mornar men det är jag van vid efter 2 år på lager, sen kan jag ju faktiskt somna om på tåget. Jag har haft fullt upp de senaste 2 veckorna och inte haft tillgång till någon dator, men nu har ju blogg.se äntligen fixat en app så att jag kan blogga direkt från mobilen! (som jag väntat på det!) så nu lovar jag er fler inlägg! Om jag ska sammanfatta de senaste två veckorna kort så har dom varit helt underbara o mest tack vare Denise Holland Bethke, vår helt fantastiska koreograf som vi haft jazzlektioner med varje dag nu i två veckor och hela nästa vecka med! Det finns många dansare/koreografer som gett/ger mig inspiration men Denise är helt klart min nya idol! Hennes stil passar mig som handen i handsken, det är sån jazz jag vill dansa och sen älskar jag hennes bootcamp uppvärmning! Efter den är man igång vill jag lova! Vi har oxå börjat med våra sånglektioner denna vecka som vi ska ha nu i 5 veckor framåt/ 1 gång i veckan. Den sista veckan ska man framföra en solosång inför hela klassen och jag funderar fortfarande på vilken låt jag ska välja, jag kommer ju dö av nervositet! Jag ska sjunga för publik! Oh herregud! Idag står drama, balett och Denise - jazz klass på schemat och jag tror det blir en skön Fredag! Längtar iof redan hem till min underbara sambo som jag inte träffat på 2 dagar. Sjukt att man kan sakna en människa efter 2 dagar, men han betyder sååå mycket för mig min lilla Micke.


TEST.

Nu har blogg.se äntligen fixat en app så man kan blogga direkt från mobilen! Jag testar o ser hur det går först.


SORRY.

Vet att jag är sämst på att uppdatera.
Lovar att ta igen det så fort jag får tid, typ imorgon.
Nu ska jag sova,
KRAM!

YEYA.


MYS.


SNABBIS.

Det får bli en snabb uppdatering om dagen nu, som började med Mari som vi har i modern dans där vi tittade på olika klipp som hon tagit fram b.la Gaga teknik med Batsheva Dance Company. Lägger upp två av klippen vi fick se här nedan. Sen hade vi balett med Maggan som gick ganska dåligt idag - kände nog hela klassen, men det är bara att kämpa vidare. Det ligger på en ganska hög nivå, tycker jag - Men vi ska klara av det! Kan bli så trött på mig själv att jag inte tagit fler balettklasser och verkligen gått in för det. Man behöver verkligen baletten! Och till er dansare som funderar på att ta balettklasser, GÖR DET säger jag bara! Cecilia från Linköping är grym och har bra kvällskurser där, kolla in deras kurser här: http://www.linkopingsbalettforening.se/ eller om ni befinner er i Sthlm så är det Maggan som gäller såklart: www.danscenter.se . På eftermiddagen satte vi det sista på Yeyas lektion, ändrade lite smådetaljer och gick igenom alla placeringar. Dansen är hur grym som helst och den kommer komma upp här på bloggen inom kort. Imorgon har vi uppdansning och ska visa den så då lär det filmas oxå. Känns lite trist att vi har sista lektionen med Yeya imorgon, men det kommer nog fler ggr. Nu ska jag duscha och lägga mig framför tv:n.

Three by Ohad Naharin, Batsheva Dance Company


GaGa Dance


- Här är en intervju med våran balettlärarinna Margarita Levina.

DAMON.

Tänkte bara visa er lite klipp med Damon Frost som vi har på Tisdagar & Onsdagar i streetfunk, där vi får pröva på allt möjligt. Idag blev det popping, som jag aldrig har provat på tidigare. Riktigt svårt, och kräver helt klart en hel del träning alltså. Damon är världsbäst på det han gör, se här:


NÖJD.

Ja det må jag säga att jag är, jag är lycklig tillsammans med världens finaste pojkvän på alla sätt. Jag kom in på en dansutbildning i Sthlm som jag så länge planerat att söka till - kom dessutom in direkt på andra året! Jag har en familj som älskar mig och många nära och kära som jag aldrig släpper taget om! Ni vet precis vilka ni är. Nu under ett års tid ska jag försöka att tänka mycket på mig själv, det här är min utbildning och det är den som ska leda mig nånstans & jag har bestämt mig, jag ska bli grym, hur grym som helst. Och ingenting ska stoppa mig!


TVÄTT-TAJM.

Tvättat sen 8 imorse och har fortfarande många maskiner kvar. Ska tömma diskmaskin o fixa snart oxå, idag får jag verkligen känna på hemmafru livet kan man säga. Micke är iväg o jobbar och sen ska han träna så honom får man väl inte se mycket av idag. Träningen med brudarna igår gick bra, men det gick lite för fort.. Hann knappt börja innan det var slut, att träna 1 h är alldeles för lite! Mamma och hennes kille kommer snart ut till landet för att se hur jag o Micke bor sen följer jag nog med in till stan o åker förbi Fam.Beckford där lilla Haley har fyllt 3 år. Blir nog en skön Söndag. Men helgen har gått alldeles för fort.
- Här var min lilla prinsessa bara 1 år, tiden rinner iväg och det var alldeles för länge sen jag kramade om henne. Glömmer aldrig första gången jag hörde henne säga mitt namn med det vackra uttalet "Majlin" eller när hon berättade att hon inte ska dansa disco utan "Olett" Ha ha!

EVERY TEARDROP IS A WATERFALL.


Uppe med tuppen och koreograferar till denna fantastiska låt.
Idag ska jag ha klass med mina Dolphinetts tjejer från 12-13, efter det blir det privatlektion med Jaden.
It´s Saturday! WHO!

DANSCENTER.

Tänkte berätta lite om skolan jag går på i Stockholm och visa er lite bilder på hur det ser ut. Danscenter ligger mitt på söder i Sthlm, väldigt nära Medborgarplatsen. Skolan har 7 rymliga danslokaler ett fint litet kafé och en välkomnande reception. Danscenter har funnits sen 1973 och är nu en utav Sveriges största privata dansskolor. Med ca 200 danskurser, 60 lärare i över 40 olika stilar. Skolan är riktigt bra på alla sätt och jag trivs som fisken i vattnet!

Några utav danssalarna:

Lärare som vi hitills haft på DC:
- Cecilia - Pilates.
- Damon Frost - Streetfunk & Beats.
- Emilio - Jazz.
- Karin - Afrikansk dans.
- Margarita - Balett.
- Mari Carrasco - Modern/Nutida dans.
- Sabina Dalfjäll - Fys & Street.
- Yeya - Streetdance i alla dess former.

MÅSTE KÖPA.

Visst ser den go ut? 999;- Modekungen.

CALIFORNIA GIRLS.

Dagen började ganska lugnt då vi hade hiphop-klass med Robban, gick igenom koreografin och jobbade i par då vi skulle koreografera 3 egna åttor, ganska svårt att komma på egna street steg när man inte dansat street så mycket, men det ska nog bli bra. Igår och idag har vi dansat för Yeya i sammanlagt 7 timmar, helt sjukt vad mycket vi har hunnit med! Koreografin är så galet snygg och det är riktigt imponerande och se hur hon jobbar som koreograf, lovar att lägga upp ett klipp så fort alla i klassen känner sig säkra på dansen, på Fredag kanske ;-) Jag vill verkligen tipsa alla mina dans-läsare om att åka upp till Sthlm och ta klasser för Yeya! Hon kör på Tisdagar 19.30 på Danscenter!

- Är lite nyfiken på vilka det är som läser här på bloggen? Ni kan väl lämna en lien kommentar och kanske skriva vad ni skulle vilja läsa mer om.

KILLS ME.


Den här veckan har jag haft väldigt ont i mina benhinnor. Har haft ont tidigare oxå men inte på samma sätt, nu är det verkligen på tiden att behandla det så att jag inte får dras med det här hela året. Gick till "Life" butiken efter skolan och tjejen som stod i kassan sa att det egentligen bara finns ett botemedel för just benhinnorna och det är; VILA! Jo, tjena.. Det har jag ju tid med.  Annars så trodde hon på detta, smörja in benhinnorna och vaderna med voltaren samt äta dessa magnesium tabletter 1 gång dagligen. Har även fått lite andra tips på FB som jag får använda mig utav om detta inte fungerar.

5 SEP.

Dansklass med Yeya som var grym! Rolig koreografi som vi ska fortsätta på imorgon. Emilios klasser är också grymma! Ganska svårt men också de otroligt kul! Måste nog säga att det är på hans klasser jag känner mig mest "hemma". Ångrar att jag inte fortsatte med hiphopen där efter tävlingstiden för det är ju så jäkla roligt! Får ta upp de igen nu, helt enkelt.


CHAZ BUZAN.


LÖRDAGSMYS.

Idag har jag haft en riktigt skön Lördag och än är den inte över. Jag har träningsvärk i hela kroppen vilket även det är ganska skönt, då vet jag att jag har jobbat bra. Igår hade vi klass med Sabina Dalfjäll och det var hur kul som helst! Snacka om att avsluta veckan helt perfekt. Alla i klassen var så nöjda o ville bara dansa koreografin om och om igen, så d ska va! Efter de så blev jag hämtad av min kära, stannade på Heron City och åt på "Amazonas", en jättefin restaurang med supergod mat! Idag tog jag o mamma en liten tripp till Ikanohuset för att shoppa lite,  o där var vi inte ensamna, faan så mycket folk det var! Nu väntar jag på Micke som har varit iväg på match, blir en lugn kväll tillsammans framför en bra film, kanske ett glas vin eller två oxå :)

I senaste numret av "Fitness Magazine!" kan man läsa om "House of Shapes" (www.houseofshapes.se), dit måste jag snart! Någon som är sugen på att följa med mig?

HE WON´T GO.


Ett klipp som Sabina visade oss igår. Helt klart bland de bästa jag sett.

TORSDAG.

Hur svårt ska det vara att komma på en rubrik liksom? Det är det jobbigaste med bloggandet, helt ärligt. Sitter just nu hemma hos Emma, hon har precis flyttat in i sin lya här i Sthlm som är kanonfin verkligen! Jag är avis! Ska sova här inatt sen åker jag hem imorgon igen. Min lilla snuttegurka komma o hämtar mig, hur gullig som helst! Veckan för mig har ju varit relativt lugn, baletten idag var ganska jobbig men jag känner att jag kommer lära mig mycket med tiden. Men det är just det, man måste ge allt lite tid trotts att jag alltid varit sån att jag vill lära mig med en gång! Vi hade en lång stretch lektion med en tjej som heter Linda idag oxå, i 2 timmar. Det var en välbehövlig lektion och väldigt skönt att få sträcka ut alla muskler ordentligt. Imorgon står fys, balett och street på schemat. Nu ska jag hoppa in i duschen o gå o lägga mig.

RSS 2.0